XIV. Varsány Vándorkupa Vércsapa Verseny

2023.03.26

Három év kihagyás után március 26-án vasárnap végre ismét sikerült megrendeznünk a Varsány Vándor Kupa Vércsapa Versenyt, immár a 14. alkalommal.

A helyszínt a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. biztosította számunkra az Alsópere Park Szálló környékén található területeken. Ugron Ákos Gábor vezérigazgató úr részéről, aki maga is erdélyi kopó tulajdonos, ez igazán nagy segítség volt, hiszen a versenyt megelőző két és fél napos táborral együtt nem lett volna könnyű a megfelelő méretű és adottságú helyszínt találni. Ráadásul a helyszín és a környezet szemet gyönyörködtető, míg a szállás és az ellátás nagyon színvonalas volt.

A versenyt megelőző felkészítő táborban Hári Csaba, Tatai Sándor és Kauser Jakab szárnyai alatt készült a megmérettetésre az indulók egy része. A táborról külön hírben és fotókkal fogunk beszámolni.

A versenyen ezúttal kezdő kategóriában indultak csak az erdélyi kopók. A feladat 200-300 méteres 4-6 órás 2 dl vérrel és szarvaslábbal készített nyom kidolgozása volt. Az értékelési szempontok: Vezetékmunka, Csapatartás, Csapabiztonság, Együttműködés a vezetővel. A díjban végzést a vezetékmunkára kapott osztályzat határozta meg.

A vezetőbíró Tatai Sándor volt, akinek a munkáját Gyergyói József, Balogh Eszter és Szigeti Adrienn bírók segítették. Minden kutya végigment a csapáján, több nagyon szép munkát is láthattak az értékelők. A legfiatalabb, és egyben az egyik legügyesebb indulónk 4,5 hónapos volt. Volt olyan kutya is, aki egy nagy traumából épül fel éppen, mégis maximális pontszámú munkát mutatott be. Szóval minden indulónak kijár a dicséret!

Az első három helyezett közötti sorrendben a kutyák életkora döntött, és a fiatalabbat sorolták előre.

Két különdíj felajánlás is érkezett: Sághy Melinda a legfiatalabb eredményes kutyának, míg Borza Csilla a legjobb vezető és kutya közötti összhangért.

Eredmények

1. Alföldi Vadűző Bodza - Paplógóné Gyöngyösi Erzsébet - 64 p I/a díj

2. Erdélyi Nimród Bükk - Kauser Jakab - 64 p I/b díj

3. Sajómenti-Árnyas Zorka - Forgony Katalin - 64 p I/c díj

4. Hírös Vadász Anka Herka - Tóth Krisztina - 58 p I/d díj Legfiatalabb eredményes kutya különdíja

5. Plájász Gyufa - Szász Patrik - 55 p I/e díj

6. Erdélyi Nimród Cserna - Kisné Tóth Krisztina - 53 p I/f díj Legjobb vezető és kutya közötti összhang különdíja

7. Perintparti Cserkelő Acél "Marci" - Oravecz Gábor - 54 p II/a díj

8. Plájász Gesztenye "Luna" - Kovács András - 48 p II/b díj

9. Vadász-Nimród Iza - Faragó Attila - 42 p II/c díj

10. Vértesfia Ugra - Kardos Bendegúz - 37 p III díj

11. Bükkaljai-Vadűző Lármás - Farkas Csaba - 24 p

Köszönjük a nagylelkű támogatást a K-Prec Mezőgazdasági Szolgáltató és Mérnöki Iroda Kft.-nek! A rendezvények nélkülük nem jöhettek volna létre.

Köszönjük a verseny díjazásához való hozzájárulást a Koppány Vadászboltnak!

Köszönjük a VERGA Zrt-nek a területet!

Köszönjük Gribek Dániel agrárújságírónak a fotózást, forgatást, amiből hamarosan egy szuper média anyag is meg tud majd jelenni a rendezvényekről!

Mindenkinek sok szeretettel gratulálunk!

Jövőre veletek ugyanitt!

Köszönjük a fotókat Kis Tibornak!

A rendezvény útiköltségeinek egy részét támogatta az Agrárminisztérium