Kedves Tagság és Érdeklődők!

A Magyarországi Erdélyi Kopó Klub 2021-ben 4 munkaversenyt, 2 kiállítást és 3 tenyészszemlét (küllembírálat és képességvizsga), valamint 2 munkavizsgát fog tartani. A részletes időpontokat, a helyszíneket és a nevezési határidőket alább találjátok.

A Standeisky Andor Kupát 2021-ben nem saját rendezvényünkön lehet majd megszerezni, hanem egy három alkalmas Nehezített Vércsapa rendezvénysorozat legjobb erdélyi kopójának fogjuk odaítélni. A kupa átadása pedig a Speciál Kiállításon lesz.

A 3 vércsapa verseny

  • március 14. vasárnap Heves megye
  • március 28. vasárnap Veszprém megye
  • április 11. vasárnap Zala megye

A részletekről a közgyűlésen fogunk beszélni, majd a honlapunkon is beszámolunk.

Új esemény a Tenyészetek Versenye, mely alapvetően egy küllemi verseny lesz, ahol több küllembíró együttes véleménye fog dönteni az egyes kennelek kutyáiról, és melynek végén kihirdetjük a győztes kennelt.

Az első ilyen versenyt az Euro Dog Show keretein belül megtartandó Speciál CAC Kiállításon fogjuk megrendezni. A másodikat pedig a Vadászati és Természeti Világkiállítás keretein belül megtartandó Világtalálkozón.

A pontos részletszabályokat a közgyűlésen fogjuk először ismertetni, majd közzé tesszük a honlapunkon is.

A Klubkiállítás korábban lesz, mivel 2021-ben Gödöllő ad helyszínt az Országos Vadásznapnak is. Így ehhez igazodtunk az időpontválasztásnál.

Sajnos a disznóskertek rendelkezésre állása az afrikai sertéspestis járvány alakulása miatt kérdéses, ezért a munkarendezvények helyszínei még változhatnak.

A kétnaposra tervezett eseményekre most is fenn szeretnénk tartani annak lehetőségét, hogy összevonjuk egy napra a rendezvényeket, amennyiben a nevezők száma nem indokolja a két napos szervezést. Ebben az esetben a vasárnapi napon lesz megtartva a rendezvény.

A nevezéseket és a nevezési díjakat illetően kérjük figyelembe venni az alábbiakat.

A nevezéseket előzetesen a megnyitott on-line felületen elektronikusan kell benyújtani, a kapcsolódó nevezési díjat pedig átutalással kell teljesíteni. Helyszíni nevezést nem fogadunk el.

A helyszíni befizetés csak különösen indokolt esetben lehetséges, és 1000 Ft többletköltséggel jár.

A kiállítások esetében nevezési díj semmilyen esetben sem téríthető vissza, más kutyára át nem ruházható.

A versenyek és vizsgák esetében

  • a nevezési díj 75%-a visszajár, amennyiben a nevezési határidő lejárta előtt történik a nevezés visszamondása,
  • a nevezési díj 50%-a visszajár kizárólag CACIT rendezvény esetén, ha a szuka tüzelni kezd, és ezt a tulajdonos legalább 24 órával a rendezvény megnyitója előtt jelzi a szervezők felé,
  • a nevezési díj minden, a fentiektől eltérő esetben nem jár vissza, vagyis ha a lemondás a nevezési határidő lejárta után történik (függetlenül annak okától), vagy ha lemondás nem érkezik, és a nevező nem jelenik meg a rendezvényen.

A nevezési díj teljes egészében visszajár, amennyiben a rendezvényt a rendező szervezet mondja le.

A fenti szabályok azokra a nevezőkre is vonatkoznak, akik a helyszínen fizették volna be a nevezési díjat. Az ő esetükben, a következő eseményre csak úgy fogadható el a nevezésük, ha a fentiek alapján a lemondott rendezvény miatti tartozást még az új nevezés előtt befizetik.

Mindenkinek eredményes, sikerekben gazdag évet kívánunk!

MEKK Elnöksége

GYERE EL ÉS ISMERD MEG AZ ERDÉLYI KOPÓS KÖZÖSSÉGET!


Mindenkit sok szeretettel várunk!

MEKK Elnöksége