Kedves Tagság és Érdeklődők!

A Magyarországi Erdélyi Kopó Klub 2020-ben 4 munkaversenyt, 2 kiállítást és 3 tenyészszemlét (küllembírálat és képességvizsga), valamint munkavizsgát fog tartani. A részletes időpontokat és helyszíneket a levelünkhöz csatoltan találjátok.

Találtok a listában egy új eseményt, a Standeisky Andor Kupát. Ez is vándorkupa lesz a jövőben, melyet a Nehezített Várcsapa Versenyen induló erdélyi kopók legjobbika vihet majd haza évről évre.

A Varsány Vándorkupa megmarad, azonban kicsit újragondoltuk ezt is. A verseny lebonyolítása a munkavizsga vércsapa fázisának előírásai alapján fog történni a felnőtt kategóriában. A junior kategória helyett pedig kezdő kategóriát vezetünk be, melynek nincs felső korhatára. Vagyis egy idősebb, de valóban kezdő kutya is nevezhet ide.

A kétnaposra tervezett eseményekre most is fenn szeretnénk tartani annak lehetőségét, hogy összevonjuk egy napra a rendezvényeket, amennyiben a nevezők száma nem indokolja a két napos szervezést. Ebben az esetben a vasárnapi napon lesz megtartva a rendezvény.

A nevezéseket és a nevezési díjakat illetően kérjük figyelembe venni az alábbiakat.

A nevezéseket előzetesen a megnyitott on-line felületen elektronikusan kell benyújtani, a kapcsolódó nevezési díjat pedig átutalással kell teljesíteni. Helyszíni nevezést nem fogadunk el.

A helyszíni befizetés csak különösen indokolt esetben lehetséges, és 1000 Ft többletköltséggel jár.

A kiállítások esetében nevezési díj semmilyen esetben sem téríthető vissza, más kutyára át nem ruházható.

A versenyek és vizsgák esetében

 • a nevezési díj 75%-a visszajár, amennyiben a nevezési határidő lejárta előtt történik a nevezés visszamondása,
 • a nevezési díj 50%-a visszajár kizárólag CACIT rendezvény esetén, ha a szuka tüzelni kezd, és ezt a tulajdonos legalább 24 órával a rendezvény megnyitója előtt jelzi a szervezők felé,
 • a nevezési díj minden, a fentiektől eltérő esetben nem jár vissza, vagyis ha a lemondás a nevezési határidő lejárta után történik (függetlenül annak okától), vagy ha lemondás nem érkezik, és a nevező nem jelenik meg a rendezvényen.

A nevezési díj teljes egészében visszajár, amennyiben a rendezvényt a rendező szervezet mondja le.

A fenti szabályok azokra a nevezőkre is vonatkoznak, akik a helyszínen fizették volna be a nevezési díjat. Az ő esetükben, a következő eseményre csak úgy fogadható el a nevezésük, ha a fentiek alapján a lemondott rendezvény miatti tartozást még az új nevezés előtt befizetik.

Mindenkinek eredményes, sikerekben gazdag évet kívánunk!

MEKK Elnöksége

GYERE EL ÉS ISMERD MEG AZ ERDÉLYI KOPÓS KÖZÖSSÉGET

ESEMÉNYEK


Klubhétvége 2020

Szeretettel várunk minden kopóst a 2020. évi Klubhétvégénkre, amit hagyományos módon a Diósjenői Kempingben tartunk.

PROGRAM

Július 31. péntek

16:00 Érkezés, szálláshelyek elfoglalása
19:30 Tábortűz, sütögetés, beszélgetés

Augusztus 1. szombat

6:00 -tól Tenyészszemle
13:00 Ebéd - egyénileg
15:00 Kerekasztal beszélgetések
17:00 Rajzversenyre beérkezett művek bemutatása, díjátadó
17:30 Csapatverseny és vetélkedő
19:30 Bográcsozás, tábortűz, beszélgetés

Augusztus 2. vasárnap

6:00-tól Kutyás gyakorlás a Nógrádi Vadasparkban (ha sokan mennénk, akkor beosztás szerint, amit előző este megbeszélünk)
11:00 Tapasztalatcsere a kopók munkájáról és gyakorlati tanácsok kutyavezetőknek
13:00 Ebéd - egyénileg
délután Lazulás, pakolászás, táborbontás

HÁZIREND

 • A házirend minden résztvevőre egyaránt vonatkozik.
 • A kutyákat szabadon engedni a külső lekerített részen szabad (tó, erdő).
 • A kemping területén (a faházaknál) a kutyákat pórázon kell tartani.
 • Nagyon fontos, hogy a kutyakakit kedvencünk után fel kell szedni, ezért zacskót hozzatok. Szigorúan ellenőrizni fogjuk a terepet!
 • Tüzelő szukát hozni tilos!
 • Kutya az ágyba nem való, felengedni nem szabad, még a kutyás házakban sem.

A szállásról:

 • A szállás foglalását Berényi-Kozma Katának kell jelezni (ekklub@gmail.com), egyénileg NEM lehet szállást foglalni.
 • Sátrazni is lehet, azt nem kell előre foglalni.
 • A szállás 4-5-6 ágyas faházakban van. Minden faházban van fürdőszoba, mikró, hűtő, kiskonyha. Sajnos nem minden faházba lehet kutyát bevinni, ezért ha szeretnéd, hogy a te kutyád bent aludjon veletek, akkor időben foglaljatok, mert hamar elfogynak az ilyen házak.
 • Sokan megyünk, ezért arra kérünk mindenkit, hogy legyen nyitott egy esetleges összekötözésre másokkal. Ha ragaszkodtok saját házhoz, akkor a nem kutyás házakban lesz csak erre lehetőség.
 • A szálláshelyek beosztása már előre le lesz adva a recepción, így érkezéskor mindenkinek meg fogják mondani, hogy melyik faházat tudjátok elfoglalni. A rendszeres táborozóknak nem kell a recepciósnak jelezniük, hogy a tavalyi házatokat kéritek, mert ha jelentkeztetek Katánál, akkor eleve oda oszt be benneteket.
 • A szállás költségeit a csoportos kedvezmény igénybevétele miatt egy összegben kell rendeznünk. Ezért készpénzben kell majd fizetni, amit Kata fog a helyszínen szombat délután és este összeszedni.
 • SZÉP kártyával is lehet fizetni (csak OTP és MKB), de ezt az érkezéskor jelezni kell a recepción.

A kajáról:

 • Az ebéd minden nap egyénileg oldandó meg. Van egy kis étterem is a kemping mellett, de a faluban vendéglő és pizzéria is van. Nógrádban is jól főznek.
 • A péntek esti sütögetéshez mindenki hozzon azt, amit szeretne meg-, illetve kisütni. Nagy tűzrakó hely van, sokan elférünk körülötte. Nyársakat tud adni a kemping korlátozott számban.
 • A bográcsozásra a vendégeink vagytok szombat este.
 • Sütit és innivalót, aki csak tud, az hozzon magával :)


Mindenkit sok szeretettel várunk!
MEKK Elnöksége