Kopók Somogyfajszon

2022.08.16

Garai Krisztina beszámolója az eseményről, aki Vadász-Nimród Dáriusszal és Vadász-Nimród Garassal vett részt az eseményen:

2022. Augusztus 1-én Balog István hivatásos vadász, fővadász úr, vadgazdálkodási mérnök és környezeti nevelő meghívására, a somogyfajszi Kund-kastélyban a 6. Nemzetközi Természetismereti és Vadásztáborban tartottunk bemutatót és előadást a gyerekeknek az erdélyi kopóról.

Gyönyörű környezetben, nagyon kedves fogadtatásban és figyelemben volt részünk. 30 általános iskolás korú gyermek és a nevelőik hallgattak érdeklődve bennünket és eközben összebarátkoztak Dáriusszal és Garassal. A gyerekek közül egy kisfiúnak az édesanyja székely származású. Ő már hallott korábban az erdélyi kopóról és tudta azt is hogy medvére is vadásznak vele, de élőben még Ő is most látott először erdélyi kopót. A többieknek minden teljesen új élmény volt.Kaptunk sok-sok kérdést és őszinte érdeklődést, valamint egy rendkívül fegyelmezett hallgatóságot. Nagyon jól éreztük magunkat.

További részletek:

https://www.facebook.com/100003238750624/posts/pfbid09n8p94FazHtPuJDApH3JDw9cXPNNd2ezremRJMzHvQGBc2S3Etot6oDxe7L7EEg6l/?d=n