Kedvezményes árú genetikai tesztek

2021.07.26

Egyesületünk szerződést kötött a SeqOmics Biotechnológia Kft.-vel, annak érdekében, hogy az általa kínált Genetikai Tesztek elvégzésére kedvezményt kaphassanak tagjaink.

A Genetikai Tesztek listaára 10.000,-* (kivéve az A- és B-lókusz vizsgálatokat, amelyek listaára 12.000,- *) valamint DNS profil meghatározás listaára 13.500,-*, amely árak tartalmazzák a beérkező minta (vér) feldolgozását (DNS tisztítás, minőségi és mennyiségi meghatározás), a molekuláris biológiai szűrést, az eredmény interpretálását és megküldését** e-mailben, valamint a minta biobankolását.

A SeqOmics Biotechnológia Kft. és a Magyarországi Erdélyi Kopó Klub Egyesület között megkötött keretszerződés részeként az Egyesület regisztrált tagjai részére 20% kedvezményt biztosított, a következők szerint:

Genetikai Teszt listaár           Genetikai Teszt kedvezményes ár egyesületi tagok részére

10.000,-                                    8.000,-

12.000,-                                    9.600,-

DNS profil meghatározás listaár      DNS profil meghatározás kedvezményes ár

13.500,-                                                10.800,-

*az árak Forintban vannak megadva és tartalmazzák az áfát

**az eredményeket és számlát a kérőlapon megjelölt email címre küldjük pdf formátumban; az eredetik postai úton való megküldése 300Ft pluszköltséget von maga után

A jelenleg vizsgált betegségek és tesztek listája a megrendelő programban található:

Az erdélyi kopó esetén az alábbi tesztek elvégzését javasolt megkérni.

Az egyes teszteknél leírtuk a leletek értelmezését is:


Barna szín (B lókusz)

A laborleletek alapján látszik, hogy a barna szín öröklődését a domináns allél mellett a recesszív allél 3 féle mutációban (c, s, d), abnormális formában való megjelenése befolyásolja. Abban az esetben, ha a kutya mindkét szülőjétől recesszív allélt örököl, még nem biztos, hogy barna lesz. Csak abban az esetben lesz barna, ha mindkét szülőtől ugyanazt az abnormális recesszív allélt örökli.

B/B (mentes) - esetében a kutya fekete színű, nem hordoz barna színért felelős allélt, bárkivel párosítva csak fekete utódai lesznek.

B/bc, B/bs, B/bd [és a korábbi leleteken bc/bs, bc/bd, bs/bd] (hordozó) - esetében a kutya fekete színű, de hordozza a barna színért felelős allélt, ha nem igazoltan B/B genotípusú kutyával párosítják, akkor lehetnek barna színű utódai.

bc/bc vagy bs/bs vagy bd/bd (érintett) - esetében a kutya barna színű, csak mentes (B/B) kutyával párosítva lesz az összes kölyke fekete, egyébként a kölykei 50-100%-a barna lesz.


Szürke szín (D lókusz)

D/D (mentes) - esetében a kutya fekete színű, nem hordozza az "eredeti szín" megjelenését hígító (D=dilute) allélt, bárkivel párosítva csak fekete utódai lesznek.

D/d (hordozó) - esetében a kutya fekete színű, de hordozza a hígító allélt, ha nem igazoltan D/D genotípusú kutyával párosítják, akkor lehetnek szürke utódai.

d/d (érintett) - a kutya szürke színű, csak mentes kutyával párosítva (D/D) lesz az összes kölyke fekete, egyébként a kölykei 50-100%-a szürke lesz.


Sárga szín (E lókusz)

E/E - a kutya-cser színű, minden utódja fekete-cser, a sötétpigment-képzés az egész testen egyenletes.

E/e - a kutya hordozza a sárga színért felelős allélt, utódai között lehet sárga színű is.

e/e - a kutya sárga színű, az utódai 50-100 %-ban sárgák lehetnek hordozóval és sárgával párosítva.


Szőrhosszúság teszt (PL)

N/N (mentes) - a kutya rövid szőrű és csak rövid szőrű utódja lesz, bárkivel párosítva.

N/A (hordozó) - a kutya hordozza a hosszúszőr megjelenéséért felelős gén egy allélját, és lehetnek hosszú szőrű utódai, hordozóval vagy hosszúszőrűvel párosítva.

A/A (érintett) - a kutya hosszú szőrű