Támogatási Program a népszerűsítés elősegítésére

2022.04.12

Kedves Klubtagok, kedves kopótulajdonosok!

Mindannyian tudjuk, hogy az erdélyi kopó a legveszélyeztetettebb magyar kutyafajták közé tartozik. Szomorú trend, hogy míg az 1980-as évek végén, a '90-es évek elején volt, hogy 200-nál is több egyed született évenként, úgy 2000 óta évente kevesebb, mint 100 kölyök kerül csak törzskönyvezésre. Ennek oka leginkább a fajta iránti korlátozott érdeklődésben keresendő. Erre figyelemmel a Klub folyamatos erőfeszítéseket tesz arra, hogy az erdélyi kopót minél szélesebb körben megismertesse. Kiemelten fontosnak tartjuk azt is, hogy a kopót, mint vadászkutyát is bemutathassuk a vadászat iránt érdeklődő embereknek.

Klubunk Elnöksége úgy döntött, hogy folytatja a 2015-ben elkezdett hagyományt és 2023-ban is támogatni kívánja a népszerűsítésre lehetőséget adó rendezvényeken részt vevő kopótulajdonosokat az útiköltségük megtérítésével.

A térítés feltétele

  • aktív klubtagság,
  • előzetes egyeztetés,
  • a rendezvényre visznek magukkal erdélyi kopót,
  • a fajtát népszerűsítő szórólapokat - amit mi biztosítunk -, szétosztják az érdeklődök között,
  • a rendezvényről készült fényképek és egy rövid írásos beszámoló elkészítése és megküldése az ekklub@gmail.com címre.


Elsősorban olyan gazdikat keresünk, akik a rendezvények megyéjében, annak szomszédságában laknak, de ha másképpen nem megoldható, akkor a messzebbről érkező résztvevőket is támogatni tudjuk. Annak érdekében, hogy tervezni tudjunk a kiadásokkal, kérjük, hogy előre jelezzétek a részvételi szándékotokat. Lehetőség szerint és a távolságtól függően 1 autó útiköltségét tudjuk fedezni.

A szórólapokat elsősorban Budapesten lehet átvenni, de meg tudjuk oldani máshol is, ezért időben jelezzetek felénk, hogy el tudjuk juttatni hozzátok.

Mutassuk meg kutyáinkat a világnak!

Várjuk a jelentkezéseiteket!