Információk a Tenyészetek Versenyéről

2022.06.05

Kedves Résztvevők és Érdeklődők!

Klubunk által rendezett Tenyészetek Versenyének, vagyis a KOPÓ MUSTRÁNAK, immáron másodjára, a MAKU Park ad otthont, 2022. június 11-én is. Mivel a park - elsősorban a koronavírus járvány okozta nehézségek miatt - még nem kezdte meg hivatalos működését ezért néhány fontos információt szeretnénk a résztvevőkkel a parkra, illetve a rendezvényre vonatkozóan megosztani.

A MAKU Park több hektáros kutyás szabadidő park, amely Pomáz és Szentendre között, a Kő-hegy lábánál található. Csatolunk egy térképet, ami a helyszín könnyebb megtalálását segíti. A megközelítés során a Waze/GPS esetében a Pomáz - Határi dűlőt vagy a Z kutyaiskolát kell beütni, és ezeket elérve tovább kell haladni a műúton a Szentendre tábláig. A sárga tónusú épületegyüttes messzebbről is látszik, fehér murvás parkoló résszel előtte.

A Park fő célja a kilenc magyar kutyafajta bemutatása és a velük kapcsolatos természettudományos, tartási-nevelési, valamint kulturális ismeretek átadása. Elsődleges hangsúlyt kap ezeknek a kiváló képességekkel rendelkező, külső és belső jellemzőiket a mai napig őrző kutyafajtáknak a népszerűsítése és ezáltal fennmaradásuk elősegítése.

A MAKU Park ezen túl a magyar kutyafajtákat tartó gazdák, a magyar kutyafajták klubjai, és általában véve a hazai kutyás társadalom számára is találkozóhely, program- és rendezvény helyszínt is szeretne a jövőben biztosítani.

A park szintén kiemelt funkciója, hogy kellemes és értékes időtöltést biztosítson valamennyi látogatója számára. A park fő-, és kiegészítő programjaival és látnivalóival (a kilenc magyar kutyafajtát bemutató programok, állatsimogató, játszótér, büfé) néhány kellemes óra eltöltését teszi majd lehetővé, kiemelten a gyermekeknek és az állatbarát családoknak, iskolai és családi kirándulások célpontjaként is.

Jelenleg a projekt építkezésének befejező szakasza és a működéshez szükséges engedélyek beszerzése zajlik. A MAKU Park hivatalos indulását és a nagyközönség számára történő megnyitását 2023 első felére tervezik.

Kiemelendő, hogy a park teljes egészében magánforrásból létesült, amely non-profit alapon fog működni, értékes rendezvényeknek otthont adva.

Néhány fontos kérés, illetve tudnivaló:

Mint utaltunk rá, a park még nincs teljesen készen, egyes funkciói még nem indultak el - kérjük a résztvevők szíves megértését ezzel kapcsolatban.

 • Így a büfét még nem lehet megnyitni, de a büfé épületében rendelkezésre áll hűtőszekrény, amit lehet használni amennyiben a résztvevők igénylik.
 • A parkban lévő csapokból folyó víz fogyasztható, de nem teljes értékű ivóvíz, kérjük a résztvevők maguk gondoskodjanak ivóvízről, illetve üdítőkről.
 • Kulturált WC rendelkezésre áll.
 • A park meglehetősen forgalmas út mellett fekszik, kérjük a résztvevőket, hogy vigyázzanak magukra és használják a kialakított biztonságos parkolókat.
 • A kutyákat kérjük megsétáltatni a parkba való belépés előtt. Erre a park Szentendre felőli oldalán megfelelő terület található.
 • A park területén a kutyákat kérjük szigorúan pórázon tartani és különösen kérünk mindenkit, hogy a kutyákat a tóba ne engedjék be.
 • A park magánterület, melyben biztonsági kamerarendszer működik.
 • Napos időben árnyék korlátozott mértékben áll rendelkezésre a területen, ezt kérjük figyelembe venni. Ha van rendelkezésre álló árnyékolótok, kérjük hozzátok el.
 • Ülőalkalmatosságokról korlátozott mértékben gondoskodunk, de kérjük, hogy ha tehetik, a résztvevők is hozzanak magukkal összecsukható székeket.
 • Kérjük a gazdákat, hogy kutya ürüléket szedjék fel és az erre kijelölt kukákba dobják be.
 • Kukák és szelektív hulladékgyűjtők vannak a területen.
 • Kérjük a résztvevőket, hogy az általuk a helyszínen termelt szemetet, különösképpen a szelektív hulladékot, lehetőség szerint vigyék haza.

Mint említettük, a MAKU Park magánforrásból finanszírozott nonprofit projekt, melynek működtetése céljából létrehoztuk a MAKU Park Alapítványt. Amennyiben, az Alapítvány céljaival egyetértesz, és támogatni kívánod, az alapítványi támogatásokat a 11703044-21351882 számlaszámára szívesen fogadják. Támogatásodat előre is köszönjük.

Reméljük, hogy tetszeni fog mindenkinek a MAKU Park és a későbbiekben is visszatértek egyéb programokra is.

Reméljük, a rendezvényünk is elnyeri tetszéseteket és a jövőben is részt vesztek majd a KOPÓ MUSTRÁN!

Üdvözlettel:

dr. Siegler Konrád

MAKU Park

és

Magyarországi Erdélyi Kopó Klub Vezetősége és a rendezvény szervezői