Hard Dog Race Base Piliscsév

2023.09.27

Bolf Beáta beszámolója a versenyről

Hat láb két szív egy büszkeség

2023.09.23-án Piliscséven megrendezésre kerülő Hard Dog Race Base versenyen 14 erdélyi kopó tulajdonos és 13 erdélyi kopó vett részt. Mint mindig most is igazán jó volt kutyáinkra és a büszke gazdikra, futótársakra nézni. A szervezőktől is elismerést kaptunk, hogy egy fajta egyszerre ilyen nagy számban képviselteti magát. Az időjárási előrejelzés nem kecsegtetett minket jó idővel. Szerencsére nem igazán találták el a meteorológusok Piliscsév időjárását. Ugyan előző este és még reggel esett az eső, de a mi 11 órai találkozásunkkor már csak kicsit hűvös és borús volt az idő, mely kitartott a versenyünk végéig. Persze lehet hogy a csapattársaktól kért eső elűző tánc, fohász és Eszter ovisainak süss fel nap éneke segített rajtunk. Mindenesetre az esőtől nem lettünk vizesek. Persze a HDR szervezői segítettek azon, hogy ne maradjunk szárazon. A pálya megtervezése és nehézsége is a versenynek megfelelő volt. Mint minden verseny után, most is megállapítottuk, hogy ez most tényleg igen nehéz volt.

Az idén is volt első bálozónk. Zalán, valamint Gabi Ősi-Vadász Nomáddal és Kamilla Parintparti Cserkelő Acél Marcival. Zalán Amazonnal futott, aki gazdája tavaszi sérülése miatt felszabadult, így kölcsön adhatóvá vált. És így futott Huba is Dr. Nemes Orsolya Vértesfia Szeben Vince nevű kutyájával. Pár szuka betüzelt így 1 héttel a verseny előtt kutya cseréket kellett végrehajtani. Erre van lehetőség.

A futamunk jó hangulatban telt, mindenki tudta teljesíteni a megadott távot. Nagyon jó részidőket értünk el, mindenkire büszkék lehetünk. Hűek vagyunk a 6 láb, 2 szív 1 büszkeség jelmondathoz.

Akkor egy kis statisztika.

  • Összesen 41 csapat indult, amiből 34 csapatnak sikerült célba érnie.
  • Vadűző csapatunk az 5. helyen, míg a Kopóláb koptatók a 15. helyen végeztek.

Egyéni versenyzőink:

  • Nyakas-Oravecz Kamilla és Perintparti Cserkelő Acél Marci az 1:09:42-es idejével a 221. helyen végzett 527 női versenyző között.
  • Farkas Csaba (sajnos elveszett az időmérő órája, de Csillával egyszerre indult és ért célba) és Bükkaljai-Vadűző Lármás Gina 182 versenyzőből az 58:47:20-as eredménnyel 72. helyet érte volna el.

Közülünk a leggyorsabb női versenyző Vörös Zsófia és Ősi-Vadász Rendes kutyájuk lett 48:56-os célidővel. (Zsófi édesanyja betegsége miatt ugrott be). A leggyorsabb férfi versenyzőnk pedig Göttlinger Zalán és Amazon kutyánk lett 48:59-es célidővel. Elmondásuk szerint Rendes és Amazon végig rivalizáltak, hogy ki fusson elöl, így Zsófinak és Zalánnak is erőteljes iramot diktáltak, amit ők nagyon szépen teljesítettek is.

Gabi és Kamilla is nagyon jó érzésekkel és köszönve a lehetőséget és a verseny megmutatását jelezték felém, hogy nagyon élvezték és Nomád illetve Marci is várakozásukon felül teljesített. Ők és Zalán is elmondták, hogy erről az oldalukról még nem ismerték a fajtát és nagyon nagy élmény volt számukra felfedezni, hogy az erdélyi kopóval való futás milyen nagy örömet tud okozni.

Ezúton is szeretném megköszönni magam és versenytársaim nevében a klub egész évi versenyeinkhez való anyagi hozzájárulását, támogatását.

Megcsináltuk ismét! HDR Base Piliscsév Motocross pálya 5,63 km, 16 akadály és 240 m szintkülönbség. Mindenkire nagyon büszke vagyok. Sérülésmentesen teljesítettük, csodás eredmények születtek. Köszönöm mindenkinek aki valamilyen formában de részt vett, támogatott, drukkolt, versenyzett velem!

Bolf Beáta

Gratulálunk a csapatoknak, és minden versenyzőnek! Hajrá erdélyi kopósok!