Erdélyi Kopó Konferencia


A regisztráció július 26-án este 22 órakor zárul!

A helyszínen regisztrálónak ebédet már nem tudunk biztosítani.


A Magyarországi Erdélyi Kopó Klub, mint a fajta elismert tenyésztőszervezete nevében sok szeretettel meghívjuk a

2022. július 29-30-én, Diósjenőn

tartandó Erdélyi Kopó Konferenciára.

A vadászati törvény 2020 évi módosítása lehetővé tette, hogy az erdélyi kopó szélesebb körben is alkalmazható legyen, és a fajta Nemzeti Kinccsé, majd 2017-ben Hungarikummá nyilvánítása is hozzájárultak ahhoz, hogy az erdélyi kopó fajta fenntartásához a szükséges munkakészséget megőrizzük, valamint hogy funkcionálisan és idegrendszerileg is egészséges egyedeket vonjunk tenyésztésbe.

Az erdélyi kopó fajtát gondozó elismert tenyésztő szervezetként a mi feladatunk országos szinten összefogni, tájékoztatni, és oktatni a fajtát tartó, használó és tenyésztő, valamint az iránt érdeklődő közösséget annak érdekében, hogy a fent célok a leghatékonyabban megvalósulhassanak.

A körülmények sajátosak, hiszen egy adott közösségről és annak kiszélesítéséről van szó, melynek remek eszköze lehet az oktatás és képzés, és ennek on-line módon is elérhető formává tétele. A feltételek is sajátosak, hiszen az oktatáshoz speciális tudású szakemberek szükségesek.

Erre egy konferencia kitűnő lehetőséget jelent, hiszen általa bemutatható az erdélyi kopó sokoldalúsága, és a funkciójában történő fenntartásának fontos aspektusai.

Az on-line elérés lehetőségével az átadott tudást bárki számára elérhetővé válik.

Az első napon két témában tartunk workshopot, melyen gondolatébresztő beszélgetésekre invitáljuk az érdeklődőket.

A második nap előadásai során elmélyülhetünk a fajtát érintő témákban.

A rendezvényen a hazai vadászkutyásoknak, elsősorban az erdélyi kopó fajta tenyésztőinek, tartóinak és kedvelőinek a megjelenésére számítunk Az első napi workshopora körülbelül 30 fő, a második napra60 fő részvételével számolunk.

Mindkét napról mozgóképes és fényképes felvételeket készítünk.

A konferencia minden résztvevője számára csomaggal készülünk, melynek része lesz az előadások összefoglalóját tartalmazó konferencia kötet is.

Regisztráció és jelentkezés

A konferencián kizárólag regisztrált résztvevők vehetnek részt.

A konferencia résztvevőinek a kávészünetben a fogyasztás és az ebéd ingyenes.

A regisztrációhoz kérjük, hogy töltse ki az alábbi linken található regisztrációs űrlapot.


A rendezvényt az Agrárminisztérium támogatja.

A Diósjenői Patakpart kempingben van lehetőség önköltségen szállást foglalni. A szállás ügyében, és egyéb kérdésekkel, javaslatokkal kapcsolatban az ekklub@gmail.com címre várjuk levelét.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!